Кое време е подходящо за смяна на дограма?

В публичното пространство се тиражира версията, че лятото е най-подходящото време, за да се извърши ремонт по смяна на дограма в дома или офиса ви. Това обаче не е съвсем вярно, тъй като и зимният сезон има своите предимства, когато поставяте нови прозорци. В тази статия ще ви предложим подходящото време да смените дограмата си, и да се чувствате много комфортно.

Смяна на дограма през летния сезон

Големият плюс при смяна на дограма през лятото е, че прозорците ви така или иначе стоят отворени. И, даже да има малки количества валежи, то едва ли те ще ви притеснят сериозно. С други думи можете да изчакате спокойно майсторите, които да сменят дограмата, в отсъствие на притеснения свързани със студ, замръзване, влага и други подобни влошени климатични условия.

В добавка към всичко, което написахме по-горе, ще прибавим и факта, че при довършителните работи боите и замазките ще изсъхнат значително по-бързо през летния сезон. С други думи вие ще имате нова дограма за кратко време, за да ѝ се радвате, и да оберете положителните черти.

Смяна на дограма през мразовитата зима

В случай че повикате фирма за монтаж на дограма през зимата, то можете да откриете пробойните в прозорците броени дни, след като те са били монтирани. Това е едно от основните преимущества на поставянето на прозорци през мразовития сезон. Разбира се, плюсовете да смените дограмата през зимата не свършват с това, тъй като има и още много важни предимства.

Друг позитив, който отбелязваме с цените, които са по-ниски, с идването на студа и снега. По-малките суми, които ще платите, се дължат на факта, че малцина сменят прозорци през зимата. Ето защо това е сезонът, в който можете да потърсите тази услуга от истински добрите фирми.

Самият монтаж ще на дограмата, ще бъде извършен много по-бързо, защото повечето майстори имат свободно време и могат да се намесят решително веднага, след като ги повикате на адреса.

В обобщение

Вярно е, че по-добрия вариант е да смените дограмата през лятото. Също така е вярно, че и зимния монтаж на прозорци има своите положителни качества, които упоменахме по-горе. Оставяме на вас да вземете решение, кога е подходящото време за смяна на дограма в обекта.